Termeni si conditii

Termeni si conditii Maya Rent a car

OBLIGATIILE CHIRIASULUI

1. Chiriasul trebuie sa posede permis de conducere valabil categoriei obiectului inchiriat pe intreaga perioada de inchiriere si cu o vechime de 1 an. Varsta minima obligatorie este de 21 de ani.
2. Chiriasul isi asuma intreaga responsabilitate pentru orice accident provocat de conducerea imprudenta a autoturismului, precum si de conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau in stare de ebrietate, prin acest contract acceptand sa plateasca pagubele evaluate de catre societatea noastra de asigurari.
3. In caz de accident, chiriasul este obligat sa anunte imediat producerea acestuia atat organelor de politie, cat si proprietarului, si va permite efectuarea investigatiilor necesare.
4. Atat in cazul unui accident rutier, cat si a furtului autoturismului sau din autoturism, clientul va fi obligat sa obtina de la organele abilitate urmatoarele documente:

 • – Procesul-verbal de tamponare sau furt, dupa caz;
 • – Anexa 2 pentru polita CASCO;
 • – Autorizatia de reparatie.

5. Chiriasul isi asuma intreaga raspundere pentru orice incalcare a regulamentului rutier in vigoare. De asemenea este obligat sa plateasca toate amenzile primite in decursul perioadei pe care a inchiriat autoturismul.
6. Chiriasul are obligatia de a plati o garantie de 150-350 euro in functie de categoria de autoturism solicitata pentru inchiriere.
7. Chiriasul are obligatia sa nu iasa din tara cu autoturismul decat daca are acordul scris al proprietarului
8. Chiriasului ii este interzis:

 • Participarea la curse de masini sau in teste pentru verificarea performantelor autoturismului;
 • Transportul materialelor sau substante interzise, precum si transportul oricaror marfuri fara actele necesare;
 • Utilizarea autoturismului sub influenta alcoolului, drogurilor sau oricaror substante care ii poate afecta viteza de reactie sau starea de constienta;
 • Tractarea altor autoturisme sau remorci fara acordul scris al proprietarului;
 • Lasarea autoturismului cu geamurile deschise si/sau cu cheile in contact nesupravegheate, iar sistemul de alarma va fi activat de fiecare data cand autoturismul este parasit;
 • Efectuarea vreunei reparatii asupra autoturismului, acesta nu poate fi reparat decat intr-un service autorizat si desemnat de proprietar;
 • Sa vanda, sa inchirieze sau sa garanteze cu autoturismul care face obiectul acestui contract.

Incalcarea oricarei din conditiile de folosire va atrage automat responsabilitatea financiara clientului fata de proprietar, retinerea garantiei plus plata tuturor daunelor cauzate.

9. Chiriasul, la expirarea acestui contract, va restitui proprietarului bunul inchiriat, impreuna cu toate accesoriile acestuia, in aceiasi stare in care le-a primit.

CONDITII DE INCHIRIERE

 1. Perioada minima de inchiriere este 48 de ore (2 zile).
 2. Titularul de contract va trebui sa prezinte buletin de identitate sau pasaport valabil si permis de conducere cu o vechime de minim 1 an de zile.
 3. Pentru rezervarea online a autoturismului, clientul are obligatia sa trimita o copie scanata dupa documente, si sa anunte telefonic cu cel putin o zi inainte de data inchirierii