Ce trebuie sa stiti cand planuiti sa calatoriti in Uniunea Europeana cu masina

Vacantele ne conving sa ne bucuram cat putem de micile placeri din viata. De multe ori, noi preferam sa le petrecem in calatorii, descoperind noi locuri si oameni, traditii si obiceiuri. Odata extinse granitele U. E., tot mai multi cetateni din tarile componente au capatat obiceiul de a calatori liber. In cazul in care va aflati in aceasta situatie, mai jos va oferim cateva sfaturi cu referire la actele ce nu vor trebui sa nu se gaseasca in masina dumneavoastra in momentul in care plecati la un drum mai lung, fie ca inchiriati automobilul de la compania noastra, fie ca decideti sa apelati la alta firma.

Documente necesare

Este absolut obligatoriu ca sa aveti cu dumneavoastra atat cartea de identitate cat si carnetul de conducere, oricare ar fi tara unde intentionati sa mergeti. Desigur, un permis de conducere care e neinsotit de o carte de identitate corespunzatoare nu reprezinta valoarea de proba a identitatii. Permisul de conducere care a fost emis de o tara din Uniunea Europeana este valabil pe intreg teritoriul acesteia. Dar, pentru orice eventualitate, cand planificati o calatorie puteti sa verificati exact cerintele obligatorii existente in tarile unde intentionati sa mergeti.

Perfect ar fi ca sa luati impreuna cu dumneavoastra si certificatul de inmatriculare a autoturismului, chiar daca el nu este necesar peste tot. Un alt document pe care este indicat sa il posedati asupra dumneavoastra e renumita polita de asigurare pentru masina. Cartea Verde este cea care va acopera despagubirile in situatie de accident in tara, dar si in afara tarii. Este de dorit ca o asigurare CASCO sa fie mereu in dosarul cu acte.

Asigurare medicala

Deoarece trebuie sa fiti atent nu doar fata de lucrurile dumneavoastra, dar mai ales de propria persoana, trebuie sa nu ezitati ca sa investiti si in o asigurare medicala pentru calatorie inainte de plecarea in orice alt loc nou. Aveti in planurile dumneavoastra de calatorie minori care nu sunt insotiti de parinti? Veti avea nevoie neaparat de o declaratie (care sa fie legalizata!) de unde sa se ateste ca minorul respectiv poate sa calatoreasca cu dumneavoastra.