Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina

De fiecare data cand pleaca in interes de afaceri, sau chiar si de placere, intr-o mica vacanta, majoritatea oamenilor iau in considerare varianta unei firme de rent a car. Si e normal sa procedeze asa, mai ales ca majoritatea firmelor din aceasta nisa au in oferta automobile economice si convenabile. Astefl de servicii iti ofera si tie si familiei tale sansa de a va face singuri programul in ceea ce priveste atractiile turistice sau variantele de distractie.

Cea mai rapida metoda de a gasi o companie de inchirieri la costuri reduse si de incredere este sa cauti pe Internet sau sa iti intrebi colegii de munca ce companii ti-ar recomanda. S-ar putea chiar sa descoperi ca agentia la care lucrezi are contract cu o astfel de companie, putand beneficia de o reducere. Daca ai nevoie sa inchiriezi o masina pentru prima data, s-ar putea sa nu fii la curent cu ce anume presupune o agentie de inchirieri auto sau cum lucreaza aceasta.

Astfel de companii se ocupa cu inchirierea automobilelor, si au nenumarate modele pe care le ofera contra cost in fiecare zi oamenilor care vin din afara orasului, sau celor a caror masina este in service. Perioada de inchiriere este relativ scurta si in mod normal, vehiculele unei companii sunt facute doar de o anumita firma si fac parte din categoria modelelor cele mai populare si mai cautate. Pretul se calculeaza in functie de modelul masinii, durata si data inchirierii.

Firmele de rent a car se bazeaza pe o retea vasta de birouri. Aceste locatii pot fi gasite in zonele comerciale, rezidentiale si centrale. De asemenea mai pot fi gasite si in aeroporturi sau langa statiile de tren si autogari. Majoritatea companiilor se ocupa si cu inchirierea automobilelor si microbuzelor. 

Cand si daca te hotarasti sa folosesti una din masinile unei astfel de agentii, trebuie sa iti amintesti urmatoarele lucruri:

Aminteste-ti ca trebuie sa semnezi pentru starea masinii in momentul in care o inchiriezi, asa ca fii foarte atent si daca vezi ceva, noteaza repede in contractul de inchiriere. Trebuie sa returnezi vehiculul in aceeasi stare in care l-ai luat, asa ca fii foarte atent. Unele companii au inceput sa instaleze camere de supraveghere in interiorul masinilor, iar in partea din fata un echipament special de inregistrare video in cazul in care se intampla un incident cu privire la autohevicul.

Daca depasesti kilometrajul stabilit atunci cand ai inchiriat masina, trebuie sa platesti diferenta care, in unele cazuri poate sa depaseasca si 25% din taxa de inchiriere originala. Companiile de rent a car vor face o copie de pe cazierul tau si vor avea nevoie de o copie a asigurarii. De asemenea, trebuie sa ai o anumita varsta atunci cand vrei sa inchiriezi o masina, de cele mai multe ori 25 de ani.

Majoritatea companiilor profita din plin de tehnologia tip GPS. Astfel ei pot sti cat ai condus, unde ai condus si se pot asigura ca nu scoti vehiculul din zona stabilita initial, sau ca nu depasesti o anumita viteza atunci cand conduci. Mai exista si cateva companii care instaleaza detectoare de fum in partea din fata a masinii pentru a determina daca vreun pasager sau chiar soferul au fumat in masina. Acesta este important in special in masinile in care fumatul nu este permis, si poate aduce cu sine penalizari pentru curatarea tapiteriei.