Capcanele costurilor extra cand inchiriati un automobil

Inchiriati devreme!

Planuiti sa mergeti in vacanta in timpul sezonului de Craciun, sau de alte sarbatori populare precum Paste, Ziua Indragostitilor sau Ajunul Anului Nou? Sfatul nostru prietenos este sa INCHIRIATI DEVREME! De ce? Este din cauza ca firmele care inchiriaza automobile sunt foarte cautate in timpul sezoanelor de vacante si in timpul altor evenimente importante, iar automobilele ating preturi de varf si sunt rezervate rapid. Unele persoane inchiriaza chiar si cu trei luni inainte, in special pentru sezonul de Craciun, deoarece masinile disponibile se epuizeaza repede.

Sfaturi:

  • Asigurati-va ca detaliile de preluare si predare a masinii sunt cat se poate de clare pentru a evita re-inchirierea si platirea in plus.
  • Daca o rezervare este schimbata dupa confirmare, furnizorii recalculeaza preturile a ceea ce vand in momentul modificarii unei rezervari, deci aceasta este o sansa ca preturile sa creasca, deoarece cererea creste.
  • Masinile inchiriate for fi rezervate dupa finalizarea inchirierii – asa ca extinderea perioadei contractuale nu va fi posibila.

Verificati vehiculul pentru defectiuni existente cand preluati masina

Acordul de inchiriere cu firma  de rent-a-car este un contract care include orice defectiune existenta de dinainte. Acordati macar doua minute pentru a verifica atat interiorul cat si exteriorul masinii, precum si motorul. Puteti de asemenea sa faceti poze folosindu-va telefonul mobil, pentru a avea dovada starii masinii, in caz ca furnizorul insista ca ati zgariat vehiculul. Defectiunile trebuie identificate la ridicare si verificate la lasarea masinii, astfel incat sa nu intervina neintelegeri.

Sfaturi:

  • Nu acceptati niciodata vreo masina inchiriata cu defecte, si asigurati-va sa informati furnizorul daca exista chiar si o defectiune usoara, pentru a putea nota amandoi acest lucru in scris.

Schimbarea detaliilor rezervarii va poate costa

Orice schimbare, precum lasarea masinii mai devreme sau schimbarea datelor de predare / preluare pot insemna recalcularea costurilor de catre firma de inchirieri masini la momentul in care ati facut schimbarea. Avand acest lucru in vedere, schimbarea punctului de predare sau data de intoarcere pot creste semnificativ costurile finale. Schimbarea rezervarii dupa ce aceasta a fost realizata poate fi foarte scumpa cateodata.

Sfaturi:

  • Finalizati toate detaliile rezervarii si asigurati-va ca aveti datele corecte, timpul si locatia preluarii si predarii deja incluse in rezervare. 

30 de minute va pot costa o suma maricica de bani

Momentul in care preluati o masina este acela in care contractul dumneavoastra incepe. Dupa 24 de ore, incepe a doua zi. Majoritatea furnizorilor permit o perioada de gratie de 29 minute. Daca masina inchiriata nu este inapoiata in acel ragaz de timp, acestia pot taxa in plus in jur de 30-50% din pretul zilnic pe ora! Toate asigurarile vin la pretul intreg pe zi, chiar daca vehiculul este returnat catre firma cu numai 30 de minute peste ora agreata.

Alegeti aceeasi locatie de preluare si predare

Rezervarile catre o singura directie sunt mai scumpe! De exemplu, daca ridicati masina de inchiriat in centrul orasului, si decideti sa o returnati la aeroport (in afara orasului), ati putea fi surprins sa aflati ca acest lucru costa mai mult. Asigurati-va ca alegeti aceeasi locatie pentru preluarea si predarea masinii, pentru a plati tarife mai mici.

Aduceti propriile accesorii

Furnizorii de inchirieri de masina va vor taxa daca doriti sa inchiriati si un scaun pentru copii. Cand rezervati de dinainte, verificati costul pentru scaunul copilului. Daca este mai usor sa il aduceti pe cel propriu, ati putea afla ca puteti economisi cativa bani. Tineti minte ca in timpul sezoanelor de calatorie de varf, accesoriile oferite de catre furnizorii de masini inchiriate se rezerva rapid. Este important sa aveti confirmari despre accesorii – in special scaune pentru copii – inaintea calatoriei dumneavoastra.

Pastrati o varianta printata a detaliilor rezervarii dumneavoastra.

E indicat sa aveti confirmarea rezervarii pe email printata, si pastrati-o cu dumneavoastra cand preluati masina. Cu aceasta varianta printata, aveti detaliile exacte ale rezervarii dumneavoastra in mana in caz ca exista discrepante si aveti dispute cu firma de inchirieri masini.